MENIU

marți, 20 martie 2012

BACLAVA CU NUCI

Ingrediente

  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr margarina
  • 300 gr nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 850 gr zahar
  • 1 litru apa

 Preparare

 Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi.
Peste foi se pun  nucile macinate amestecate cu 50 gr zahar si scortisoara.
Peste nuci se pun 4-5 foi tot asa unse cu margarina.
Daca mai ramane margarina o turnam peste prajitura.
Taiem baclavaoa inainte de a o baga la copt.
Facem siropul dintr-un litru de apa si 800 gr zahar, lasam la fiert pana ce scade si avem 500 ml sirop, cand este gata adaugam in el coaja si zeama de la 1/2 de lamaie.
Siropul il turnam peste baclava cand sunt fierbinti amandoua.
Se lasa prajitura la racit , apoi se pune la frigider pentru cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Buna! Acest mesaj va fi afisat in pagina dupa ce va fi acceptat de administrator.Multumesc de vizita!!!