MENIU

joi, 29 martie 2012

25 de moduri de aranjare a unei esarfe




Articol gasit  pe blogul VIATA FRUMOASA al Danielei Dumitriu: http://www.viatafrumoasa.ro/

miercuri, 28 martie 2012

BRIOŞE DE POST CU STAFIDE ŞI FULGI DE MIGDALE


 Sunt primele mele briose, pana acum n-am indraznit sa fac aceste mici prajiturele, dar astazi ma gandeam sa fac ceva dulce, bineinteles de post dar in acelas timp usor si repede de preparat si iata minunatiile astea:







INGREDIENTE:
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana apa  
  • 1cana faina
  • 1 pliculet zahar vanilat  
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf sare
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura fulgi de migdale



PREPARARE: 
 Amestecam bine toate ingredientele mai putin stafidele si migdalele . Ungem formele de briose cu ulei si tapetam cu hartie de copt, umplem formele 3 sferturi cu aluat si presaram pe jumatate din ele stafide, iar pe cealalta jumatate fulgi de migdale. Le dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute.Sunt coapte cand trec testul scobitorii.

SUPĂ CREMĂ DE BROCOLI

                                                Ingrediente

  • 500 gr brocoli
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
PREPARARE: 
 
Am desfacut brocoli in buchetele mici si l-am pus la fiert in apa cu un praf de sare. Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am taiat-o solzisori, am calit-o bine in 3 linguri de ulei.Cand brocoli a fost gata fiert l-am scurs si am pastrat apa in care a fiert.Brocoli impreuna cu ceapa le-am maruntit cu mixerul vertical, am adaugat sare si piper dupa gust, am pus din nou pe foc am lungit cu o parte din apa in care a fiert brocoli si am lasat sa dea in 2-3 clocote.