MENIU

marți, 20 martie 2012

FASOLE BĂTUTĂ ÎN STRATURI

                                                             Ingrediente

  • 500 gr fasole alba bob mare
  • 8 cepe mari
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 2 frunze dafin
  • 4 linguri ulei
  • 5 lingurite zahar
 
 
PREPARARE:
  Se spala fasolea de cu seara si se lasa in apa pana a doua zi. A doua zi se scurge de apa si se pune alta apa cat sa o acopere, foile de dafin si se aseaza pe foc la fiert. Se completeaza cu apa de cate ori este nevoie. Cand este aproape fiarta se adauga sare, o ceapa curatata, spalata si taiata in 4, usturoiul curatat si spalat. Se lasa la fiert pana ce ramane doar putina apa. Cand este gata fiarta se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si se mixeaza cu robotul vertical. Se asezoneaza de sare si piper. Separat se curata cele 7 cepe ramase, se spala si se taie solzisori, se calesc in ulei, bulionul se subtiaza intr-o cana de apa si se adauga peste ceapa, se adauga si sare, piper dupa gust si zaharul. Se lasa la fiert pana ce scade.
Asezam un strat de ceapa, peste el unul de fasole , iar ceapa, iar fasole si la sfarsit doar un mot de ceapa ca decor.

2 comentarii:

  1. FOARTE BUNA FASOLEA...O IDEE MINUNATA SA ASEZI CEAPA SI MIJLOC...FELICITARI PENTRU BLOG

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Ion, sper sa mai revi pe blogul meu de cate ori vei avea nevoie

      Ștergere

Buna! Acest mesaj va fi afisat in pagina dupa ce va fi acceptat de administrator.Multumesc de vizita!!!