Aceasta prajitura pot s-o etichetez ca fiind
prajitura copilariei mele...n-am mai mancat-o la nimeni altcineva decat
la a mea mamica. Este un deliciu pufos acoperita c-o patura inmiresmata
de vanilie si innabusita intr-o spuma ca fulgul, frumos colorata si
extrem de savuroasa.
Ingrediente
Blat:
Crema:
Crema:
- 5 galbenusuri
- 5 lg zahar
- 100 ml lapte
- 1 lingura faina
- 250 gr margarina
- 1 lingura esenta de vanilie
- 5 albusuri
- 10 linguri zahar
Blatul:
Se bat/mixeaza albusurile cu un praf de sare,
spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare, apoi adaugam si
galbenusurile si batem pana ce acestea se amesteca bine cu compozitia.
Adaugam faina si amestecam cu grija de jos in sus(nu mai batem).Ungem o
tava de cuptor si o tapetam cu hartie de copt, cuptorul il preincalzim
si punem la copt blatul la foc mic pentru 20-25 minute. Cand este copt
il scoatem si-l lasam la racit.
Crema:
Amestecam toate igredientele , fara margarina si esenata de vanilie. Punem compozitia pe foc si amestecam in ea continuu, o fierbem pana avem o crema de compozitia ciulamalei. Cand este calaie adaugam margarina si esenta de vanile...amestecam bine cat sa nu mai ramana bucatele de margarina neomogenizate in crema. Aceasta crema o intindem pe toata suprafata blatului.
Spuma:
Batem albusurile spuma , adaugam 5 linguri zahar si batem pana se dizolva, celalalt zahar (5 linguri) se pune la topit (ars). Cand zaharul este ars bine se aduaga in albusuri si cu ajutorul telului batem albusurile cu zaharul ars energic pentru a nu se forma bomboane de zahar ars in spuma.
Spuma se intinde peste crema. Se orneaza cum dorim. Eu am ornat cu afine din afinata, in forma de inimioara...doar suntem in luna iubirii...
Crema:
Amestecam toate igredientele , fara margarina si esenata de vanilie. Punem compozitia pe foc si amestecam in ea continuu, o fierbem pana avem o crema de compozitia ciulamalei. Cand este calaie adaugam margarina si esenta de vanile...amestecam bine cat sa nu mai ramana bucatele de margarina neomogenizate in crema. Aceasta crema o intindem pe toata suprafata blatului.
Spuma:
Batem albusurile spuma , adaugam 5 linguri zahar si batem pana se dizolva, celalalt zahar (5 linguri) se pune la topit (ars). Cand zaharul este ars bine se aduaga in albusuri si cu ajutorul telului batem albusurile cu zaharul ars energic pentru a nu se forma bomboane de zahar ars in spuma.
Spuma se intinde peste crema. Se orneaza cum dorim. Eu am ornat cu afine din afinata, in forma de inimioara...doar suntem in luna iubirii...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Buna! Acest mesaj va fi afisat in pagina dupa ce va fi acceptat de administrator.Multumesc de vizita!!!